Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hoe kan ik achterstallig loon en eindafrekening ontvangen?

Ik werkte tot februari dit jaar bij een horecazaak. Deze werd in februari van dit jaar verkocht aan een nieuwe eigenaar, waarna hij de zaak een maand zou verbouwen. Dit werd langer en langer, uiteindelijk heeft het 3.5 maand geduurd voordat de deuren weer werden geopend. Mijn oude baas verzekerde ons er van dat de nieuwe baas ons ook uit zou moeten betalen voor de maanden dat hij ons niet kon laten werken, aangezien onze contracten nog doorliepen (0-uren contracten, waarbij ik van december-januari-februari gemiddeld 12.5 uur heb gewerkt) en hij die dan zou overnemen aangezien hij de bedrijfsbestemming hetzelfde liet en mij in dienst wilde houden (?). Het contract was in december 2020 getekend en liep tot december 2021.

Mijn nieuwe baas heeft mij nooit betaald tijdens de maanden dat hij dicht was en is hier ook nooit meer over begonnen. Vervolgens ben ik gestart met werken in juni. Mij is nooit een schriftelijk contract aangeboden, het uurloon bleef hetzelfde en de eerste salarisstrook kwam zelfs van dezelfde boekhouder als de boekhouder die mijn vorige baas gebruikte. De loon en loonstrook over de maand juni ontving ik, weliswaar later dan afgesproken.

Hierna heb ik geen loonstroken meer ontvangen en heb ik eind augustus mondeling per direct ontslag genomen aangezien ik geen vertrouwen had in de manier waarop mijn nieuwe baas handelde. Dit werd goed opgepikt door mijn baas (hij snapte ook wel dat hij er een potje van aan het maken was) en de resterende gewerkte uren + salarisstrook zouden z.s.m. worden opgestuurd en uitbetaald. Na aandringen heb ik begin september het salaris over juli ontvangen. De salarisstroken van juli + augustus heb ik tot op heden niet gezien, en de loon over augustus is tot op heden (na meerdere reminders) niet overgemaakt.

Lang verhaal kort: ik moet tot op heden twee salarisstroken ontvangen (juli & augustus) en het salaris over augustus. Ik heb alleen geen schriftelijk contract dus weet niet in hoeverre ik hier werk van kan maken. Ook vraag ik me af of mijn nieuwe baas betalingsplicht had over de maanden waarin hij (twee maanden langer dan gepland) aan het verbouwen was en hij ons niks heeft betaald.

Mvg!

U zou het achterstallige loon en loonstroken in kort geding kunnen vorderen van de overnemende werkgever. Zeer waarschijnlijk is uw arbeidsovereenkomst van rechtswege (automatisch) overgegaan op de nieuwe werkgever, ook al hebt u niets getekend. Wacht u niet te lang met het ondernemen van stappen, anders zou dat in een eventuele procedure negatief kunnen uitpakken. Ik kan u eventueel bijstaan/helpen. Belt u gerust vrijblijvend om te overleggen.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag