Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hoe kan dochter bij huidige werkgever blijven?

Mijn dochter is 30 en heeft hartfalen. Haar contract loopt binnen 1 maand af. Haar werkgever wil het contract verlengen en zelf wil ze ook bij deze werkgever blijven. Ze is nu 1 jaar bezig met re-integratie loopt goed. Werkt nu ongeveer 11 uur per week. Er is nu een arbeidsdeskundige geweest (niet van UWV) en zegt dat werkgever niet moet verlengen, hij is het hier niet mee eens want hij ziet dat mijn dochter plezier heeft in het werk. Ze is caissière en doet allerlei andere voorkomende werkzaamheden. Zij heeft ook plasmedicatie. Dit duurt ongeveer 4 uur voordat dit is uitgewerkt. Een werknemer plant het rooster in zodat zij dit kan innemen. Ze kan niet zonder want dan hoopt vocht zich op en verslechtert het hart. De arbeidsdeskundige vertelde dat ze nu op 26 uur moest zitten met werk. Wij weten echt niet hoe. Ze heeft een pompfunctie van 14 % en we zijn blij dat ze dit al kan. Vorig jaar januari 2023 heeft ze 10 dagen in het ziekenhuis op de hartafdeling gelegen en in november 2022 op de longafdeling en IC met dubbele longembolie. Ze wil zo graag bij deze werkgever blijven. Wij weten niet welke stappen we moeten nemen. Ze woont nog thuis omdat ze nog geen eigen woning heeft. Kunnen jullie advies geven?

In algemene zin raad ik je dochter aan om open te zijn over haar wensen en intenties bij haar werkgever. Ze kan, indien van toepassing, een gesprek aangaan om haar wensen te bespreken of om aan te geven dat ze graag wil blijven. Als er uitdagingen of problemen zijn, kan ze proberen om deze in een constructief gesprek met haar werkgever of de afdeling HR aan te kaarten om samen naar een oplossing te zoeken.

Het is ook belangrijk dat ze haar waarde bewijst door haar taken en verantwoordelijkheden goed uit te voeren, nieuwe projecten of taken aan te nemen en bij te dragen aan een positieve werkomgeving. Initiatief tonen en prestaties leveren zijn over het algemeen factoren die maken dat werkgevers werknemers willen behouden.

Nog steeds, afhankelijk van de context, kunnen er specifiekere stappen zijn die je dochter kan nemen om haar positie en verblijf bij haar huidige werkgever te verzekeren. Ik heb hierboven enkele algemene suggesties gedaan. Voor gedetailleerde adviezen past het haar beter om een arbeidsjurist of advocaat te benaderen.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag