Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Hoe juridisch handelen tegen ongeautoriseerde verspreiding condoleanceregister uitvaart vader?

Ik ben momenteel bezorgd over een situatie die is ontstaan rondom de uitvaart van mijn vader.
Kort samengevat heeft iemand met valse voorwendselen contact opgenomen met de uitvaartondernemer, waarna een foto is ingediend en de link naar het condoleanceregister zonder mijn medeweten is verspreid. Deze handelingen zijn in strijd met de wensen van mijn vader en hebben emotioneel belastende gevolgen voor mijn familie. Ik heb reeds contact opgenomen met de uitvaartondernemer, die heeft toegezegd de link te verwijderen, in een poging om deze situatie aan te pakken.
Momenteel woon en werk ik in het buitenland, in Noorwegen, wat de communicatie en het ondernemen van actie enigszins bemoeilijkt. Ik zou graag willen weten wat de mogelijke juridische stappen zijn die ik kan overwegen om deze situatie aan te pakken en herhaling te voorkomen. Is er een mogelijkheid om de verantwoordelijke partij ter verantwoording te roepen?
Indien nodig ben ik bereid om juridische bijstand in te schakelen, en ik ben benieuwd naar uw advies over beschikbare opties en eventuele organisaties of professionals die gespecialiseerd zijn in dit soort kwesties.

Mocht u aanvullende details nodig hebben, ben ik bereid om die te verschaffen.


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag