Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hoe is de uitbetaling bij werken op feestdag?

Betreft CAO: Beroepsgoederenvervoer
Een nationaal erkende feestdag wordt bij ons bedrijf standaard uitbetaald als 8 uur (Hemelvaart betreft het in dit geval). Ik ga in het algemeen van een feestdag uit op ma-vr.
Nu zijn er werkzaamheden verricht op desbetreffende feestdag. Volgens de CAO krijgen wij het uurloon + een toeslag van 100% daarbovenop (Artikel 33).
Betekent dit dat wij 8 uur standaard uitbetaling ontvangen i.v.m. de feestdag, + X uur gewerkt op de feestdag + 100% toeslag over de gewerkte uren op deze feestdag?

Op deze manier lees ik het in de CAO, en zo was het voorheen ook in ons bedrijf, maar nu informeert onze HR afdeling ons dat bij werken op een feestdag alleen + 100% toeslag over de gewerkte uren wordt uitbetaald. Dus de gewerkte uren vervangen als het ware de uren van de feestdag.
Feestdag zonder werken = 8 uur uitbetaald i.v.m. feestdag.
Feestdag met werken (in geval van 8 uur) = 100% extra over de uren die er gewerkt zijn.
Oftewel werken op een feestdag doe je voor je standaard uurloon zonder bonus %, daar komt dit op neer momenteel.
De vraag is dan ook of dit correct is? Is de berekening in totaal 300% (feestdag + gewerkte uren + 100% toeslag over deze uren)?
Of is het 200% (feestdag uitbetaling + gewerkte uren).
Of vervalt de feestdag uitbetaling, en ontvang je de gewerkte uren + 100% toeslag hierover (en in geval van niet de volledige 8 uur werken wordt het ontbrekende aangevuld met x uur feestdag)?

Werken op een zondag is namelijk ook ons uurloon +100% uitbetaling (200% totaal). Maar werken op een feestdag is dan toch ook uurloon +100%, alleen met standaard uitbetaling van de feestdag daarbovenop?
Dit is allemaal zeer verwarrend en persoonlijk vind ik het gebrekkig qua details in de CAO.
Hopelijk kunnen jullie mij wat verduidelijking verschaffen omtrent dit onderwerp.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag