Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hoe ga ik om met ontslag nemen tijdens burn-out?

Ik werkte als derdejaars duale student verpleegkunde in het ziekenhuis. Tijdens de 7 maanden die ik daar werkte heb ik geen begeleiding gehad tijdens acute situaties en geen bijval van collega’s of begeleiders daar waar nodig als derdejaars student voor mijn gevoel heb ik tijdens meewerkende diensten onveilige zorg verleend en ook mezelf als student onveilig gevoeld. Daardoor ben ik thuis komen te zitten met burn-out. Ik wil graag vooruit maar voel me in het ziekenhuis niet meer veilig. Via via terecht gekomen bij een thuiszorg organisatie waar ik mijn studie kan afronden. Omdat ik mijn huidige werkgever niet wil belasten met mijn ziekte heb ik besloten ontslag te nemen. Ook omdat ik zelf zo snel mogelijk vooruit wil. Mijn huidige werkgever heeft mijn studiekosten op zich genomen, wat kan ik tijdens mijn ontslaggesprek verwachten?

Wat u tijdens het ontslaggesprek kunt verwachten is moeilijk in te schatten. Dat zal aan de (ex)werkgever zijn. Indien u zich wilt voorbereiden, kunt u natuurlijk altijd vooraf informeren bij de (ex)werkgever over wat de agenda van het gesprek zal zijn.
Het opzeggen van de arbeidsovereenkomst tijdens ziekte (arbeidsongeschiktheid) is onverstandig als u aansluitend aanspraak wilt maken op een uitkering (hetgeen ik overigens niet aanneem). De kans bestaat dat die wordt afgewezen aangezien u zelf hebt opgezegd. Verder is mij ook niet duidelijk in hoeverre de thuiszorgorganisatie op de hoogte is van uw arbeidsongeschiktheid (aannemende dat daarvan nog sprake is). U hoeft nooit medische gegevens te verstrekken, die zijn vertrouwelijk, maar onder omstandigheden kan het (enige) risico's met zich meebrengen indien dat niet vooraf zou worden gemeld.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag