Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


Hoe ga ik in hoger beroep tegen uitspraak van rechter?

Ik moest afgelopen vrijdag bij een zitting zijn in het Gerechtshof in Maastricht. Vanwege treinvertraging op spoor door stormschade en naderhand een busschauffeur die me niet goed geholpen heeft, kwam ik ten slotte anderhalf uur te laat op de zitting. Resultaat: De portier aan de deur zei dat ik daardoor bij verstrek veroordeeld ben, ondanks dat ik hem vertelde wat er aan de hand was. Verder dan de portier kwam ik dus niet en moest dus na een halve wereldreis weer terug naar huis, zonder ook maar mijn zegje te kunnen doen in de rechtszaal en hem wat papieren te kunnen overhandigen.
Ik ben het hiermee dus niet eens. Het gaat om een boete van 100 euro. Mijn vraag: Kan ik hier dan ook weer beroep voor aantekenen (heb al eerder beroep aangetekend vanwege betreffende zaak, daarom ook deze zitting). Want tenslotte is het niet mijn eigen schuld dat ik te laat was, het was overmacht.

Met vriendelijk groeten,

Voor deze vraag kunt u het beste contact zoeken met een advocaat.

Afhankelijk van wat voor type zaak het was kan er mogelijk cassatie worden ingesteld bij de Hoge Raad. De Hoge Raad kijkt niet opnieuw inhoudelijk naar de zaak, maar kan wel kijken of het Hof de zaak bijvoorbeeld in uw afwezigheid had mogen behandelen.

Alleen een advocaat kan een procedure bij de Hoge Raad voeren. U kunt wel zelf cassatie instellen tegen de uitspraak.

Beoordeel dit antwoord:

Los daarvan is een verzet-dagvaarding soms de weg om het verstek te zuiveren ook in hoger beroep. Was is dit voor zaak?

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag