Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Hoe dicht mag een schuurtje op de erfgrens geplaatst worden?

Rijtjeshuis , middenwoning. Achtertuin is circa 60m2. Achterin in de hoek staat een stenen schuurtje van 1,5mtr x 3mtr, gezamenlijk dak met stenen schuurtje van de buren. Hoogte is 2,3mtr.
Voor het stenen schuurtje staat (10cm vd erfgrens) een houten schuurtje van 3mtr x 2,5mtr. Hoogte is 2mtr. Die 1,5mtr en die 3mtr staan tegen de erfgrens aan (hoewel bij het stenen schuurtje geen grens is te zien gezien).
Plan: houten schuurtje vervangen door schuurtje/veranda op/tegen de erfgrens van 4mtr x 3mtr. Hoogte 2,3mtr, gelijk te trekken aan hoogte vh stenen schuurtje. De buren krijgen dus ipv een houten wand van 3mtr nu een houten wand van 4mtr op/tegen de erfgrens. Hun zonlicht wordt niet/nauwelijks verminderd.
Bij mijn weten past dit binnen de wettelijke kaders. Volgens de gemeentelijke site voor vergunningen zou ik een omgevingsvergunning moeten aanvragen. Hoe kan dat dan? Ben ik abuis?

Nee ik denk dat dat vooral gaat over het oppervlaktegebruik van de tuin nu er dus twee schuurtjes staan waarvan mogelijk een niet is aangemeld en wel al vergunningplichtig was. Op de erfgrens mag het niet vier meter zijn maar maximaal twee.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag