Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Hoe bindend is een rechtsbankvonnis?

Ik heb een uitspraak van de rechtbank waarop hoger beroep mogelijk was binnen 3 maanden die nu verlopen zijn. In deze uitspraak stond een financieringstermijn van 3 maanden voor de tegenpartij die inmiddels voorbij zijn. De advocaat van de tegenpartij stuurt echter 3 weken later een mail naar mijn advocaat dat ze nog bezig zijn met de financiering die wel rond zal komen alleen door omstandigheden zoals corona en overlijdensgevallen verlaat is. mijn advocaat is momenteel nog op vakantie en kan verder niet reageren.
ik heb inmiddels de financiering binnen een maand rond, wachten is nog op de registratie echtscheiding bij de gemeente dan kan ik helemaal doorgang vinden.
mijn vraag: kan de tegenpartij, nadat ook de hoger beroep al verlopen is, de rechtbankvonnis nog verwerpen en doorgaan met de financiering? dit zou mijn inziens onrechtvaardig zijn

Het kan waar zijn hetgeen de advocaat van de tegenpartij meldt, en het is aan u om hier mee om te gaan en /of u het redelijk vindt en wat partijen verder hebben afgesproken over de uitvoering en de voorwaarden van het financieringsbeding. Staat er niets dan is de vordering wel opeisbaar. Ik zou in dit geval een nieuwe termijn stellen want opeisen in de wetenschap dat er (nog) geen geld is, heeft ook geen zin.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag