Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Zakelijk


Hoe beweeg ik mijn werkgever er toe om mij in te zetten voor mijn contracturen ?

Sinds februari van dit jaar ben ik in discussie geraakt met mijn werkgever.
Het betreft mijn contract van 35 uur per maand, mijn inzet per maand en de uitbetaling van mijn salaris.
Per 13 februari 2020 heb ik een vast contract voor 35 uur per maand. Tot februari dit jaar heeft dat geen problemen gegeven. Weliswaar werd ik niet altijd 35 uur per maand ingezet maar kreeg ik wel mijn salaris over 35 uur.
In februari dit jaar, kreeg ik echter alleen de gewerkte uren uitbetaald. Wel had ik die maand door privé omstandigheden enkele diensten van dag gewisseld in overleg met de lokale depot-houder.
Omdat het in mijn beleving niet klopte heb ik met personeelszaken gebeld. Per mail hebben ze mij laten weten dat het volgens personeelszaken wel klopte.
Ook in de maanden maart en april dit jaar werd ik wederom niet volgens contract ingezet en dus volgens de filosofie ook niet uitbetaald.
Contact met de depot-houder hierover leidde niet tot enig resultaat of inzet van contract uren. Ook 4 mails mijnerzijds aan de afdeling personeelszaken, om deze discrepantie onder de aandacht te brengen heeft naast geen enkel antwoord/reactie niet tot enig resultaat geleid.
Mijn vraag aan u is, hoe ik met mijn werkgever in gesprek kan komen over naleving van mijn contract. Ik wil graag conform contract in gezet worden om mijn 35 uren salaris te verdienen.
Nu lijkt de situatie af te stevenen op een status-quo. Gelet mijn persoonlijke situatie ben ik deels van deze inkomsten afhankelijk en mijn leeftijd maakt het mij niet makkelijk om van baan te veranderen.
Ik hoop op een ondersteunend antwoord en advies uwerzijds.

Met vriendelijke groet,

Eventueel kan het arbeidscontract en de gestuurde mails toegezonden worden.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag