Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Hoe berging weer terug te krijgen die in het verleden geruild is ?

Mijn moeder heeft in 2004 samen met mijn vader (die inmiddels overleden is) een appartement gekocht met een berging en parkeerplaats. Destijds woonden er mensen in het complex waar de vrouw zich in een scootmobiel verplaatste en de vorige bewoners(van het appartement van mijn ouders) hebben de berging geruild met deze mensen om haar mogelijk te maken de scootmobiel te plaatsen. Mijn ouder hebben daar destijds geen probleem van gemaakt. Deze mevrouw is trouwens inmiddels overleden maar meneer woont hier nog.
Hiervan is niets vastgelegd notarieel en is ook geen wijziging in het kadaster gedaan. Als ik in de gegevens van het kadaster kijk en de splitsingsakte hoort gewoon de oude berging toe aan mijn moeder. Inmiddels is zij ook op een leeftijd dat zij een scootmobiel nodig heeft en wil haar berging terug. Tevens wil ik dit geregeld hebben in geval het appartement verkocht moet worden.
Hoe zijn de kansen dit geregeld te krijgen en hoe kunnen dit het beste aanpakken. Meneer wil in eerste instantie niet meewerken.

U kunt zich op het standpunt stellen dat dit geen zakelijke maar persoonlijke ruil is, beter, afspraken over het gebruik van elkanders bergruimte en dat u de overeenkomst van gebruik opzegt met inachtneming van een redelijke termijn. Wilt u de brief juridisch vorm geven, dan kunt u mij benaderen.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag