Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hierbij wil ik graag informatie betreffende verjaring tante agaath lening.

In 1997 heb ik een tanta agaath lening gekregen van mijn oma van 60.000 gulden om het bedrijf van mijn vader over tenemen die toen failliet was.
Ik heb hier nooit iets van afgelost ook geen rente, dat wilde mijn oma niet.
Nu is ze overleden en werd ik benaderd door mijn oom die het gehele bedrag opeist , nu heb ik begrepen dat het na 23 jaar verjaart kan zijn is dat zo?

Voor de beantwoording van u vraag is van belang onder welke voor waarde de lening is gesloten.

Bij overeenkomsten van geldlening waar wel een terugbetalingstermijn is bepaald – een geldlening dus voor bepaalde tijd is de vordering tot terugbetaling opeisbaar zodra de afgesproken termijn is verstreken. De dag volgende op de dag dat de vordering opeisbaar is geworden, is de dag dat de verjaringstermijn begint te lopen. De verjaringstermijn is in dat geval 5 jaar (art. 3:307 lid 1 BW). Houdt de geld uitlenende partij binnen vijf jaar zich echter schriftelijk en ondubbelzinnig het recht op nakoming (terugbetaling) voor, dan wordt de verjaring gestuit. Maakt de uitlener niet binnen die termijn aanspraak op terugbetaling dan is de vordering verjaart en kan deze niet meer opgeëist worden.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ik heb de overeenkomst niet meer, en Ik weet niet of er een eind datum aan zat ik denk 8 jaar. Kan t ook zijn dat er geen eind datum is? En heeft t dam gevolgen.


Reactie van de vraagsteller

Ik weet niet of er een eind datum aan zat ik denk 8 jaar. Kan t ook zijn dat er geen eind datum is? En heeft t dan gevolgen.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag