Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hierbij verzoek ik tot beƫindiging van aansprakelijkheid en verantwoordelijkheid voor het voertuig met kenteken .......
In april jl. zijn mijn partner en ik uit elkaar gegaan. Hoewel dit voertuig op mijn naam staat heeft mijn ex partner (mevrouw ....., waarschijnlijk woonachtig in gemeente H) de auto meegenomen (inclusief alle kentekendelen (behalve deel 1B) en reservesleutel). Ondanks meerdere verzoeken om tot een oplossing te komen doet zij geen afstand van de auto, maar wil ze de auto ook niet overnemen. Vanaf die tijd betaal ik alle verzekering, belastingkosten en daarnaast alle bekeuringen die door haar zijn opgelopen.
Aangezien het er naar uit ziet dat ik in lengte van dagen de kosten kan betalen voor belasting, verzekering en boetes van een ander en geen beschikking over het voertuig heb doe ik dit verzoek.
Hoe en bij welke instantie kun je dit regelen?

Dit is een civiele kwestie en er zijn geen autoriteiten die u hierbij ten dienste zullen willen zijn.

Wanneer u uw ex er niet van kunt overtuigen de auto op haar naam te laten schrijven, dan zult u een advocaat in de arm moeten nemen om haar daartoe te dwingen.

Het bovenstaande geldt niet wanneer u aannemelijk kunt maken dat de auto uw eigendom is en uw ex deze heeft gestolen/verduisterd, in welk geval u het beste zo snel mogelijk contact kunt opnemen met de politie.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag