Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hi,

Mijn werkgever heeft mij laten weten dat ik op zoek moet naar ander werk (binnen of buiten de deur). Als rede geeft zij op dat er vanwege de groei van de organisatie een zwaarder profiel nodig is om de vraagstukken op te lossen die er op dit moment op ons team af komt. Ze geeft aan dit geenzins te maken heeft met het werk dat ik oplever,

Ik heb een vast contract, het gaat economisch erg goed met het bedrijf en ik heb nooit negatieve feedback gekregen. Er is dus geen sprake van iets wat ook maar in de buurt komt van dossieropbouw.

Ze geven aan te willen onderteunen in het vinden van ander werk. Binnen of buiten de organisatie. En geven tussen neus en lippen door dat ik tot de zomer heb om dit te vinden. Ze hebben het ook over een vaststellingsovereenkomst.

Ik zou graag willen weten wat mijn rechten en plichten zijn. Volgens mij heb ik die, ik twijfel of ik bij mijn werkgever wil blijven werken na dit nieuws. Als ik buiten de deur een nieuwe baan ga zoeken heb ik dan recht op ontslagvergoeding? Hoe zorg ik ervoor dat die zo hoog mogelijk is? Als ik een nieuwe baan vind, heb ik dan nog steeds recht op ontslagvergoeding?

Wat moet ik wel doen? gesprekken opnemen? Schriftelijk verslag van de gesprekken maken?

Groet,
Joep

Een vaststellingsovereenkomst (VSO) is bedoeld voor situaties dat u en de werkgever het eens zijn over vertrekt. U bent nooit verplicht een VSO te accepteren. Soms kan dat echter wel beter zijn. U kunt dan over de voorwaarden onderhandelen. Neem dan wel contact op met een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat (lid specialisatievereniging), b.v. mij. Vak betaalt de werkgever de kosten van die advocaat.

Afgaande op uw verhaal heeft de werkgever geen zaak. Wanneer u wilt blijven, dan maakt dat uw positie sterker. Wanneer u in deze situatie toch wilt vertrekken, dan verbetert dat uw onderhandelingspositie.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag