Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Het terug brengen van in gebruik genomen gemeenschappelijke ruimte

In 2001 werd in een groot (110) appartementencomplex door een eigenaar van een appartement het naast gelegen appartement gekocht en in een gemeentelijke procedure samengevoegd tot één adres, waarbij het net gekochte appartement als adres verdween. Daarna werd een grootscheepse verbouwing aan gegaan, waarbij de appartementen bouwkundig samengevoegd werden; bij deze samenvoeging werd een deel van de verdiepingshal aan het nieuw ontstane appartement toe gevoegd.
Helaas is het tot op heden niet gelukt om iets uit de archieven ( zo die nog aanwezig zijn ) hierover op te diepen. De splitsingsakte en -tekening d.d. 1975 zijn sindsdien niet gewijzigd.
Deze situatie kwam aan het licht omdat wegens overlijden een verkoopadvertentie verscheen waarin het appartement werd aangeboden. Voor het merendeel van de eigenaars was de situatie onbekend. Men wil graag de situatie terug brengen naar de oude toestand, zodat allerlei ingewikkeldheden zoals wijziging van de splitsingsakte en - tekening te vermijden zijn. Een 20-jaars-verjaring dreigt.
Wat kan men doen om die dreiging af te wenden om daarna indien nodig tot een gerechtelijke procedure over te gaan, zodat de huidige situatie m.b.t. de "annexatie" ongedaan gemaakt wordt.. Is te voorspellen of een dergelijke gang van zake gunstig afloopt? Kan een individuele eigenaar zo'n procedure aangaan?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag