Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Het huurcontract van onze toneelvereniging met de gemeente is opgezegd op 1-12-2011. Wij moesten ons clubgebouw uiterlijk 1-12-2012 leeg en bezemschoon opleveren. Omdat de gemeente het clubhuis niet direct nodig had mogen we blijven zitten tot 1 september 2013.
Zijn wij over de periode vanaf 1-12-2012 nog huur verschuldigd? De gemeente schreef namelijk in de aangetekende brief: "....de huurovereenkomst is geƫindigd per 1 december 2012. ontruiming tegen deze datum heeft nog niet plaatsgevonden. Eventuele betalingen na 1 december 2012 merken wij aan als een vergoeding voor gebruik. Zoals bekend is de ruimte per 1 september 2013 nodig voor ander gebruik. Wij stellen uw vereniging tot 1 augustus 2013 in de gelegenheid vervangende ruimte te zoeken en gebruik te blijven maken van de huidige ruimte."

Beste vraagsteller
Mijns inziens hebben beide partijen met elkaars goedvinden 1) de huurovereenkomst be-eindigd, en 2) de rechtstoestand geregeld voor de periode tot september 2013, namelijk een gebruiksovereenkomst (om niet). U bent niet verplicht een vergoeding te geven in ruil voor deze dienst, maar als u dat toch doet , is het niet onverschuldigd betaald- ( dat wil zeggen kan niet terug gevorderd worden).

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag