Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Het CAK heeft ten onrechte mij een boete opgelegd, omdat ik geen zorgverzekering heb afgesloten.
Echter heb ik van het WLZ, na digitaal een aanvraag te hebben ingediend om verzekerd te zijn op 13 november 2019, de mededeling ontvangen dat ik vanwege hoofdinkomsten uit het buitenland niet in aanmerking kom voor een Nederlandse Zorgverzekering.
Deze beslissing is echter nergens meer te vinden, want alles ging digitaal. Vervolgens heb ik noodgedwongen een dure private zorgverzekering moeten afsluiten in januari 2020. Op 13 februari 2020 heeft het WLZ/SVB een brief gestuurd met de melding dat ik vanaf 13 november 2019 wèl verzekerd had moeten zijn voor de Nederlandse zorgverzekering. Op basis hiervan heb ik op 7 juli van het CAK een boete ontvangen van 410,49 euro.
Zoals vermeld heb ik dus geen enkel schriftelijk bewijs van de 1ste afwijzing en ben de dupe van een falend digitaal systeem van de overheid, want deze afwijzing is nergens gearchiveerd in tegenstelling tot mijn eerste aanvraag, die WLZ wel kan traceren. De afwijzing had in mijn Berichtenbox moeten staan. Hoe kan ik hiertegen bezwaar maken?

Ik raad u aan bij de WLZ schriftelijk een klacht in te dienen en de situatie omschrijven waarin u thans verkeert althans aangeven dat er geen afwijzing digitaal meer te vinden is. Als u in Ned woont maar in het buitenland werkt (buitenlandse inkomsten hebt) dan vervalt uw zorgverzekering. U zult zich in het buitenland dan moeten verzekeren. U zult althans wel met goede bewijzen moeten komen. Voor overleg kunt u desgewenst direct contact met mij opnemen door te klikken op de knop naast dit antwoord onder mijn naam.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag