Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Het bedrijf waar ik werk is failliet gegaan. Nu komt er een doorstart, ik krijg nu een nieuw arbeidsovereenkomst met 30% minder salaris. Als ik deze overeenkomst niet accepteer heb ik dan nog recht op een ww uitkering met een onafgebroken arbeidsverleden van 20 jaar?

Als u hetzelfde werk, op dezelfde plaats met dezelfde werkmaterialen blijft doen dan bestaat er een grote kans dat ook na de doorstart het al een doorlopende arbeidsovereenkomst wordt gezien. In dat geval blijven alle arbeidsvoorwaarden, dus ook uw loon, hetzelfde. Zelfs al zou u de nieuwe arbeidsovereenkomst tekenen dan kunt u na ondertekening nog wijzen op de strijd met de wettelijke regels. Dus misschien is het verstandig om te tekenen zodat u in ieder geval aangenomen wordt en kunt u daarna er op terugkomen bij uw werkgever ALs u dat wenst ben ik graag bereid om u nu of dan verder bij te staan. U kunt via mijn profiel mijn gegevens achterhalen en verder contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Wat betreft uw WW-vraag nog het volgende. De vraag is of het werk in de zin van de WW passend is. 30% minder loon is dat in de regel niet. Dat kan anders zijn als uw kansen op de arbeidsmarkt nihil zijn. Dus dat hangt een beetje af van de omstandigheden van het geval, maar ik verwacht dat u een WW-uitkering zal krijgen als u weigert.

De volgende vraag is of dat zinnig is. Immers, u verliest uw WW-rechten want die worden opgesoupeerd, mogelijk verliest u pensioenrechten en al met al houdt u er financieel evenveel aan over als een WW-uitkering. Daarbij komt dat u - als u binnen drie jaar ontslagen wordt - aanspraak kan maken op de dagloongarantieregeling: u moet dan bij de aanvraag van een WW-uitkering een aparte aanvraag indienen om de hoogte van de WW-uitkering te laten berekenen op grond van het salaris dat u verdiende voor het faillissement.

succes

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag