Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Herstelwerkzaamheden na akkoordbevinding huurhuis?

Mijn zoon en zijn vader hebben een woning die afgebroken wordt verlaten. Alles eruit schoon gemaakt met behulp van familie. Sleutel ingeleverd bij Woningbouw - brief meegenomen die ze zelf hadden opgesteld - keurig gebreken in huis qua lekkage door ondeugdelijk afvoeren [ huis is serieus in slechte staat ] inclusief dat woning dus akkoord is bevonden zoals werd achtergelaten. Op die brief is door de administratie van de woningbouw een stempel gezet.
Nu ruim 9 dagen na afgeven sleutels belt woningbouw ineens op dat huis niet in orde is?
Muren moeten schoon - vloeren moeten schoon [ zeil was achtergelaten ivm feit dat een bedrijf dat anti kraak inzet daar mensen in zou zetten ] .
en het zou er stinken [ wat dus ergens volgens mij puur door vocht binnenin muren komt waardoor nu die nare lucht is gaan ruiken ] .
Maar kort is mijn vraag kunnen zij zich beroepen op die brief met stempel dat alles was geaccepteerd en dat de woning goed was zonder te kijken [ wat dus later is gebeurd ] . Of is die brief niet rechtsgeldig zo en kan woningbouw alsnog dingen gaan eisen?
Ze krijgen nu maar 2 dagen nog om de klachten van woningbouw op te lossen anders huren ze een bedrijf in voor schoonmaken en dan krijgen ze amper 500 terug van de 1800 die ze nog zouden krijgen omdat ze wegens afbraak eruit moesten.
Vind het eerlijk gezegd zeer verdacht; alsof ze proberen die 1800 gewoon niet te hoeven uitbetalen door met de smoes te komen dat het huis niet in orde is en dan krijgen ze nog maar 2 dagen ook om desnoods het zeil helemaal eruit te halen overal en de muren is behang, dus dan moet dat er fijn allemaal ineens vanaf? Beetje overdreven voor een woning die afgebroken wordt op den duur.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag