Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Herroepingsplicht op mailbericht?

Buurvrouw geeft aan de makelaar door dat zij voor x bedrag het grasland aan ons wil verkopen. Zij heeft initiatief genomen om vooraf eerst met ons de mail te delen en daarna door te sturen naar de makelaar. We zijn nu bijna twee weken verder en mevrouw heeft bij de makelaar aangegeven dat wij bij haar zijn geweest om te overleggen over de prijs. Achteraf was dit niet netjes, maar vervolgens heeft verkoper zelf het initiatief genomen om een mail te sturen naar de makelaar waarin zij akkoord gaat met het bedrag. Vervolgens ontvangen wij een Bijbeltekst waarin vermeld staat dat geld niet belangrijk is maar er een grote gunfactor is. Makelaar heeft gebeld met ons dat de vraagprijs nu ineens omhoog gaat, terwijl dit schriftelijk en mondeling was toegezegd.

Overeenkomsten kunnen zowel mondeling als schriftelijk worden afgesloten, maar zonder een getekend contract kan het moeilijk zijn om mondelinge afspraken aan te tonen.

Het mailbericht waarin uw buurvrouw aangeeft dat zij voor een bepaald bedrag het grasland aan jullie wil verkopen, kan mogelijk worden gezien als een schriftelijk akkoord. Echter, het precieze antwoord op deze vraag hangt af van de exacte inhoud van het mailbericht en andere relevante omstandigheden. Het is belangrijk om te weten dat een toezegging zelfs bij een schriftelijke overeenkomst niet altijd bindend is. De intentie om een contract te sluiten moet voor beide partijen duidelijk zijn.

Het is raadzaam om contact op te nemen met een jurist of advocaat die jullie kan helpen de situatie te beoordelen en te bepalen wat de beste volgende stappen zouden zijn, gegeven de specifieke omstandigheden. Hoewel het hier niet om een consumentenkoop gaat, liggen de zaken in het Nederlandse recht complex en zijn er verschillende factoren waar rekening mee dient te worden gehouden."
----------------
Stichting Rechtswinkel.nl is een landelijk werkende organisatie met studenten en vrijwilligers. Bovenstaand advies is gemaakt op basis van beperkte informatie en is mogelijk onvolledig of zelfs onjuist voor de situatie waarin u zit. Raadpleeg voor uw verdere stappen altijd een jurist of advocaat. Lees disclaimer:https://rechtswinkel.nl/disclaimer

Graag nodig ik u uit om bovenstaand antwoord te beoordelen, zodat wij kunnen leren van uw reactie.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag