Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Herberekening kinderalimentatie?

Beiden gezaghebbend, kinderen 13 en 17 jaar, woonachtig bij mij. Ex partner betaalt zoals afgesproken in het convenant alimentatie.
Ik zou het graag laten her berekenen, omdat ik toch voor veel meer kosten opdraai in de praktijk (bijvoorbeeld lesgeld als extra kosten).
Mijn zoon wordt in mei 18 jaar en ik krijg geen enkele feedback over hoe straks te handelen. Heb al meerdere malen contact gezocht, maar krijg geen enkele feedback.

Wanneer er gewijzigde omstandigheden zijn in uw situatie, kunt u een herberekening van de kinderalimentatie aanvragen. Neem telefonisch contact op met 040 2350422 of stuur een e-mail naar info@echtscheidingswinkel.nl. Wij kunnen aan de hand van uw situatie passend advies geven over de herberekening van de kinderalimentatie.

Beoordeel dit antwoord:

Bij het aanvragen van een her berekening worden de financiƫle situaties van beide ouders opnieuw bekeken en wordt er gekeken naar de behoeftes van de kinderen en de draagkracht van beide ouders. Als blijkt dat de huidige alimentatie niet meer in overeenstemming is met de werkelijke kosten en behoeften van de kinderen, kan de alimentatie worden aangepast.

Wat betreft de situatie van uw zoon die binnenkort 18 wordt, zal de kinderalimentatie hoogstwaarschijnlijk verminderd worden aangezien de kosten voor een 18-jarige doorgaans lager zijn dan voor een minderjarig kind. Het is belangrijk om contact op te nemen met uw advocaat of mediator om de her berekening op tijd te laten uitvoeren en zo te voorkomen dat u te veel alimentatie betaalt.

Als uw ex-partner niet reageert op uw verzoeken, kunt u een advocaat inschakelen om via de rechter de her berekening af te dwingen.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag