Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Herberekening kinderalimentatie

Goedemorgen, zal beknopt en helder proberen situatie te schetsen. Zijn sinds dec 2019 uit elkaar. Via mediation afspraken omtrent dochter gemaakt, was destijds 13 en nu reeds 15 jaar.
Via draagkracht berekening was vastgesteld dat dochter 675 per maand kost netto. Ik ben rolstoel gebonden/ziek en ontvang uitkering. Man heeft riant salaris dus draagkracht vastgesteld op 91 om 9%.
Hij zou om t weekend dochter hebben dus 25% zorgkorting op die 675 euro. Echter dochter en vader hebben contractbreuk direct al. Dochter gaat daar nooit heen. Heb diverse malen gevraagd om een oplossing i.v.m. alimentatie want zorgkosten lopen wel door en ik moet dit ophoesten. Niets te bespreken met ex. Hij ziet het als korting zodat als ze komt hij leuke dingen kan doen en het is haar schuld dat ze niet komt dus ik moet t maar uitzoeken. Even kortgezegd. Echter naar mijn idee heb ik recht hierop want ik zorg voor 100% voor dochter en draag ook alle kosten. Waar blijft het geld wat voor dochters opvoeding bestemd is? Bij hem.
Kan ik stappen nemen om dit bedrag op te eisen? Dus nu staat in berekeningen een bedrag van 169 euro korting per maand. En zo ja kan dit met terugwerkende kracht? En ex is ook nog meer gaan verdienen en heeft veel lagere woonlasten als waar mee gerekend is. Weet niet of ik daar ook nog wat mee kan? Hij betaalt wel de overige 453 aan kinderalimentatie iedere maand.
Ter aanvulling veilig thuis is er inmiddels bij en ex moet dochter voorlopig met rust laten; mag geen contact zoeken. Dus situatie zal voorlopig niet veranderen. Dochter heeft heel duidelijk gemaakt dat ze geen contact wil. Kunt u mij adviseren? Heeft het zin om advocaat in te schakelen?
Met vriendelijke groeten

Als uw ex in het geheel niet voor uw dochter zorgt, dan heeft deze geen recht op zijn zorgkorting. In dat geval dient de kinderalimentatie hoger te worden. Als hij niet vrijwillig meewerkt heeft u daarvoor een advocaat nodig die dan de alimentatie opnieuw kan laten vaststellen via de rechter. Als tussenstap kunt u ook een herberekening laten maken door bijvoorbeeld www.alimentatiebalie.nl
Verder is het zo dat in het algemeen de alimentatie niet met terugwerkende kracht kan worden aangepast.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag