Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Hello,

Ik ben dringend opzoek naar juridische hulp.
Sinds vorige jaar beschik ik over een (OSP) ouderschap plan. Hierin staan onze afspraken vast.

Waar ik nu steeds meer tegenaan loop is dat mijn ex on aangekondigd langs komt bij mij aan de deur, bellen en kloppen op de raam omdat zij vindt dat zij recht heeft de kinderen effe te mogen spreken in de vakanties.

Er is namelijk voor mij een bel afspraak ingeregeld maar voor haar niet, dit neemt niet weg dat ik de kinderen wel gewoon met haar gewoon laat bellen alleen soms willen de kinderen niet lang bellen en dus komt zij aan de deur kloppen. Ook heb ik een voorstel gedaan tot bel afspraak voor haar maar deze sloeg ze af.

Vandaag was het weer zo ver , ik heb namelijke de laste hele week van de kerst vakantie, en dus zijn de kinderen al hier de hele week. Vandaag moest mijn oudste zoon naar schaats les, dit heeft zijn moeder geregeld. Voor mij geen probleem ben al blij dat hij iets doet met sport. Opeens is zij er ook onaangekondigd. Haar punt is dat ik haar niet mag verbieden te kijken als hij een sport uitoefent in mijn tijd. Hier heb ik ook geen enkel probleem mee alleen is zij er niet voor hem. Zij gaat vervolgens naast me zitten en begint meteen met alle verwijten, uit te schelden ect... dit vindt ik onacceptabel wan dit is ook niet de eerste keer.

Tijdens de verjaardag van 1 van mijn twee zoons was hij ook bij mij, dit is om en om in de OSP opgenomen. De kinderen mochten met haar bellen s'ochtends en s'avond. Dit zodat zij kon hem kon feliciteren en s'middags om te vragen hoe zijn dag was. s' ochtend was het bellen zonder probleem maar s'middag had hij hier nog visite dus wou hij zelf kort met haar bellen. Dit was natuurlijk niet voldoende voor haar en komt ze hier vervolgens bonken, en schreuwen bij de keuken raam. Dit heeft natuurlijk de verjaardag in 1 klap verpest voor hem, al hebben ik de jongen hier redelijk van kunnen beschermen door de muziek harder te zetten en door de lichten op de raam konden zij niet zien wie het was, de oudste heeft dit natuurlijk wel door gehad.

Wat kan ik hier tegen doen ? kan ik een verbod vragen dat zij hier alleen mag zijn wanner de kinderen worden opgehaald, ook zou ik willen dat zij niet zomaar bij sport lessen komt wanneer ik ze breng omdat ze dit toch alleen gebruikt mij aan te vallen. Bij lessen in haar tijd zal ik ook mijn afstand houden zoals ik dat altijd gedaan heb. Volledig afstand aangezien zij altijd wel een reden zoekt de kinderen te zien en te spreken.

Groetjes

Dergelijke concrete zaken zijn niet eenvoudig om te regelen. Het is mogelijk om daarover in onderling overleg iets op te nemen in het ouderschapsplan, maar apart daarvoor naar de rechter gaan om een wijziging van de regeling in het ouderschapsplan te vragen, is lastig.

In combinatie met een 'grootschaliger' verzoek tot wijziging van de omgangsregeling is het uiteraard mogelijk om een dergelijk verzoek daarin mee te nemen.

Om alleen voor het punt van het onderlinge contact tijdens de sportlessen van de kinderen, is iets te veel van het goede. Wat wellicht een goede oplossing is, is een advocaat te vragen om namens u een brief te sturen met de mededeling dat u een dergelijke wijziging wilt. Misschien is het dan buiten de rechter om te regelen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag