Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Hekwerk ten opzichte van openbare ruimte

Wij hebben vorig jaar een gaashekwerk geplaatst van 2 meter hoog. Nu vinden onze (achter)buren dit hekwerk niet mooi en hebben een klacht ingediend bij de gemeente. Het blijkt dus dat dit hekwerk voor de voorgevelrooilijn staat waardoor het te hoog is en wij ons hekwerk 3 meter naar achter moeten verplaatsen of een hek van max 1 meter hoog moeten plaatsen. Dit is natuurlijk niet wat wij willen want we leveren dan in op óf ruimte van onze eigen tuin óf gevoel van veiligheid.
Situatie is: vrijstaande woning. Naast ons huis loopt een doodlopende zandweg naar onze achterburen. Aan de zijkant hebben wij achter de garage dus een hekwerk geplaatst voor de voorgevelrooilijn.
De gemeente gaf aan dat wij wel een vergunning aan hadden moeten vragen en dit alsnog kunnen doen, echter weet ik zeker dat de buren dan bezwaar aan gaan tekenen.
Nu is mijn vraag hoe dit op te lossen is zonder teveel werk. Mogen wij bv de palen + dwarsliggende paal bovenop laten staan en alleen het gaas verlagen? Als dit niet mogelijk is, kunnen we dan een draad spannen op 1 m hoogte en vervolgens een berg zand storten van 2 meter hoog? (ik begreep namelijk dat groene afscheiding wel 2 meter hoog mag zijn, geldt dit alleen voor levende groene beplanting?)
Ik ben eigenlijk op zoek naar een snelle oplossing waarbij we wel de veiligheid hebben van 2 meter hoogte, de volledige oppervlakte van de tuin kunnen gebruiken en niet óf 5 jaar moeten wachten op dichte begroeiing óf meteen een paar duizend euro kwijt te zijn aan volwaardige beplanting.

Alvast bedankt!
Vriendelijke groeten

De gemeente zal moeten overwegen of de huidige situatie alsnog kan worden vergund waarbij de belangen die u nu noemt worden meegewogen. Uitgangspunt blijft wel de wet en bestemmingsplan en het beleid. Niet dat uw buren iets niet of wel mooi vinden. Daarom zou ik zelf niet bang zijn voor een situatie van beoordeling of het vergund kan worden. De oplossingen die u noemt zullen ook niet vallen onder uitsluitingen of vrijstellingen. Mogelijk is er een beeldkwaliteitsplan of welstandeisen.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag