Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Hek buren op erfgrens?

Ik ben sinds 19 november 1991 in het bezit van een stukje grond, 650m2 groot. Nu ben ik bang dat mijn eigendom in gevaar komt omdat de buren een hek hebben geplaatst dat naar onze mening over de erfgrens staat.
Omdat wij momenteel nog geen plannen hebben om iets met de kavel te gaan doen willen we nu nog niet het Kadaster opdracht geven om de erfgrens exact vast te stellen. Echter, wij willen nu wel de zekerheid hebben dat wanneer wij in de toekomst wel plannen hebben om daar iets te gaan doen, we dan alsnog het Kadaster de grens exact kunnen laten bepalen en dat deze dan door beide partijen gerespecteerd moet worden. Wij willen dus voorkomen dat het eigendom door verjaring geclaimd kan worden door de buren.

Wij hebben in het verleden al een brief gestuurd naar de buren en naar de gemeente, waarin we kenbaar maakten dat het hek niet op de juiste plek is geplaatst. Tevens hebben we dit ook regelmatig mondeling aangegeven bij de buren.
Indien nodig kan ik de correspondentie tussen ons en de buren en de gemeente aan u toesturen. Graag ontvang ik dan uw email adres.

Reactie van de vraagsteller

helaas heb ik nog geen antwoord mogen ontvangen.


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag