Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Heeft verzekering gelijk?

Het gaat om een aanrijding en de tegenpartij zegt, mijn cliënt zegt dat jullie volledig verantwoordelijk zijn en er is geen sprake van disculperende stilstand.
De situatie is als volgt. Ik rijd uit mijn parkeervak en rijd de parkeerplaats af. Onderweg moet ik aan de kant voor passerende auto's. Dan na enige tijd rijdt de tegenpartij achteruit een vak uit tegen mijn stilstaande auto.
Ze zeggen nog sorry ik heb je niet gezien en vullen de papieren in. Bij mij staat een kruisje, 'ik sta stil' en bij hun rij 'achteruit en kom uit een parkeervak'.
Nu de tegen partij afwijst, heb ik met mijn verzekeringsrechtsbijstand contact gehad en zij zeggen er staat in de tekening parkeerplaats voor jouw auto en een pijltje met rijrichting dat je daar uit komt.
Daarvan zeg ik dat ik voor het vak stond om verkeer door te laten, het was zelf een invalideparkeerplaats dus heb daar niet gestaan. Het pijltje was mij helaas niet opgevallen.
Nu is er uit heel veel dingen op te halen dat de tegenpartij niet eerlijk is, op de achterkant geven ze aan dat de sensoren het niet gezien zouden hebben zo snel ging het en dat de snelheid die je daar mag van hun 5 is en voor mij 15. Nou dat kan ook niet op dezelfde weg.
Maar mijn verzekering heeft na veel gedoe wel verweer aangetekend en ze 100 procent aansprakelijk gesteld. Maar ze mailen mij dat ik er rekening mee moet houden dat ik niet alles vergoed krijg. Dit omdat beide een bijzondere handeling uitvoeren.
Maar er staat nergens dat ik achteruit rijd, ik sta stil en de tegenpartij rijd achteruit.
Mijn vraag: heeft mijn verzekering gelijk of niet? Ik ben er van uit gegaan dat de kruisjes het zwaarst wegen. Het pijltje op de tekening niet gezien en de tegenpartij haalt het kruisje niet eens aan, maar zegt dat ik achteruit rijd vanwege de woorden van hun cliënt. Ik hoop dat u mij antwoord kan geven wat mijn rechten zijn.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag