Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Heeft onterfd kind recht op inzage testament?

++vraag: Heeft onterfd kind recht op inzage testament?
--oerstomme antwoord van internet: Als je bent onterfd, heb je alleen recht op inzage van het onderdeel van het testament waarbij je een belang hebt. Dat is dus meestal alleen het onderdeel waaruit blijkt dat je bent onterfd. Je weet dan niet wat er verder is geregeld.
**dit is natuurlijk de allergrootste onzin. als jij als kind (overleden ouders) je legitieme portie wil opeisen, dan heb je natuurlijk ook de adressen nodig van de overige erfgenamen om dat uberhaupt te kunnen doen!
**krijg je die gegevens als je daarom vraagt (gedeelte kopie testament met adressen erfgenamen?) van een notaris?
en zo nee: hoe kom je aan de adressen van de overige erfgenamen (broer/zus) zodat je je legitieme portie kunt opeisen?
gaarne uitvoerige reactie en uitleg.

ik zal de vraag voor alle zekerheid nog ietsje duidelijker stellen:
hoe kom ik via de officiele weg/wegen te weten wie de overige erfgenamen zijn?

het oerstomme antwoord dat u gevonden hebt klopt wel en het is dus niet de allergrootste onzin. In het testament is wellicht een executeur benoemd. U moet bij die persoon en bij de erfgenamen aanspraak maken op uw legitieme. U kunt een notaris vragen een verklaring van erfrecht op te maken om vast te laten stellen wie de erfgenamen zijn (en eventueel de executeur) bij wie u uw vordering uit de legitieme kunt instellen. Adressen van de erfgenamen moet u zonodig zelf opzoeken. Het wordt u niet allemaal kant en klaar aangereikt.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

uw antwoord:
''. In het testament is wellicht een executeur benoemd. U moet bij die persoon en bij de erfgenamen aanspraak maken op uw legitieme. U kunt een notaris vragen een verklaring van erfrecht op te maken om vast te laten stellen wie de erfgenamen zijn (en eventueel de executeur) bij wie u uw vordering uit de legitieme kunt instellen. Adressen van de erfgenamen moet u zonodig zelf opzoeken. Het wordt u niet allemaal kant en klaar aangereikt.''
**er is geen executeur.
**verklaring erfrecht: staan daar adressen in?
**u geeft als antwoord: ''Adressen van de erfgenamen moet u zonodig zelf opzoeken.''
dat was nou juist mijn vraag! hoe moet ik dat doen?

alvast dank voor uw hulp.


de notaris die de verklaring van erfrecht opmaakt zal u kunnen helpen aan de adressen van de erfgenamen. Het is geen verplichting die op te nemen in de vve. Als u via de notaris niet verder komt moet u via de Basisregistratie personen van de gemeente zelf op onderzoek gaan. Eventueel kunt u bijvoorbeeld een onderzoeker inhuren (zie: erfgenamenonderzoek.nl). Succes.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag