Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


Heeft mijn zoon een advocaat nodig?

Mijn minderjarige zoon moet voor de kantonrechter verschijnen voor het rijden op een scooter zonder rijbewijs.
Heeft hij een advocaat nodig? Mag ik, als ouder, met hem mee? Hij begrijpt niet alle dingen even goed en heeft soms iemand nodig die hem uitlegt wat er precies wordt bedoeld.

Uw zoon hoeft niet verplicht een advocaat in te schakelen voor een zaak bij de kantonrechter. Echter, het kan nuttig zijn om een advocaat of een andere juridisch adviseur te raadplegen voor juridisch advies, aangezien de procedures en de rechtstaal complex kunnen zijn, vooral voor een minderjarige.

Als ouder mag u inderdaad bij de zitting van de kantonrechter aanwezig zijn. In feite kan de rechter zelfs besluiten om u als ouder te verplichten om bij de zitting aanwezig te zijn. Ouders worden vaak betrokken bij zaken voor minderjarigen om hen te ondersteunen en hun rechten te behartigen.

In deze situatie is het echter nog steeds belangrijk op te merken dat, hoewel u uw zoon kunt ondersteunen, het de rollen van de advocaat en de rechter is om ervoor te zorgen dat uw zoon de procedures en mogelijke gevolgen begrijpt.

Ik wil u adviseren om een jurist of advocaat in te schakelen om u te adviseren over de beste stappen in uw specifieke zaak. Dit kan u helpen uw zoon beter voor te bereiden en te ondersteunen in de rechtbank.

Stichting Rechtswinkel.nl is een landelijk werkende organisatie met studenten en vrijwilligers. Bovenstaand advies is gemaakt op basis van beperkte informatie en is mogelijk onvolledig of zelfs onjuist voor de situatie waarin u zit. Raadpleeg voor uw verdere stappen altijd een jurist of advocaat. Lees disclaimer:https://rechtswinkel.nl/disclaimer

Graag nodig ik u uit om bovenstaand antwoord te beoordelen, zodat wij kunnen leren van uw reactie.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag