Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Heeft mijn buurvrouw recht op een achter uitgang in haar tuin?

Onze buurvrouw heeft een hoekwoning, maar daarachter een kleine vierkante tuin van 5 bij 5m. 22 Jaar geleden heeft ze er voor gekozen om de achtertuin volledig af te sluiten, zonder achterdeur. Haar schuur staat immers voor. Ze heeft altijd een smal pad gehad wat naar de algemene achterom van andere tuinen leidt.

Wij hebben onze woning 11 jaar geleden gekocht. Het pad erachter was zeer smal (50cm tot 90cm max), en werd door de rest van de buurt als afval depot gebruikt. Het stond vol met stenen, aarde en oude fietsen. Wij hebben in overleg met de buurvrouw aangegeven, dat we dit pad bij onze tuin zouden willen betrekken. Onze tuin zou opties iets groter zijn, en wij waren ook af van het afvalprobleem achter onze schutting.

Ze is daarmee akkoord gegaan, maar wel met de vraag wanneer ze het huis wellicht in de toekomst zou verkopen, er een mogelijkheid was om het weer een uitgang te creƫren. Wij hebben aangegeven dat we dit respecteerden, en de oude situatie weer zouden kunnen terug veranderen.

Nu geeft de buurvrouw aan dat ze een nieuwe schutting wil, met een achterdeur van 90 cm. En dat ze die binnen een maand gaat plaatsen.

Nu vroeg ik mezelf af, kan en mag dit zomaar? Toen wij het huis kochten was het aangrenzende achterpad met haar tuin zeer smal (50cm) en werd later in het pad iets wijder. Ze vraagt nu veel meer, dan de huidige situatie 11 jaar geleden was.

Heeft ze recht op een achteruitgang? Is er wellicht sprake van verjaring?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag