Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Heeft het zin verdere stappen te nemen tegen het aanbod 'ter finale kwijting' van de keukenconcurrent?

Een aantal maanden geleden heb ik een keuken met granieten blad gekocht. Deze heb ik zelf geïnstalleerd en daarbij het blad gemonteerd. Bij het verwijderen van het verpakkingsmateriaal nadat het blad geplaatst was bleken er op de rand veel krassen te zitten van het slijpen. Contact gelegd met de keukenconcurrent waar de keuken vandaan komt, geen grote nood, dit zouden ze in het werk kunnen oplossen. Hiervoor hebben zei iemand gestuurd echter deze kon de beschadigingen niet verhelpen. De oplossing zou nu zijn het blad te demonteren en retour te doen naar de steenhouwerij. keukenconcurrent zou hem kunnen demonteren echter alles schades die ontstaan zijn voor mijn eigen risico en kosten. Daarnaast zou ik hem daarna opnieuw zelf moeten plaatsten. Omdat we inmiddels een paar maanden verder waren en de aannemer door is gegaan (wat kon omdat het probleem in het werk verholpen zou worden) is de kans op schades is 100%. Dit daar het stucwerk tot het blad is gemaakt, het blad klem licht tussen verschillende muren en kasten en alle apparatuur in het blad is gemonteerd. Ik zou daarna de complete afwerking weer opnieuw moeten laten doen. Dit zie ik, gezien de extra kosten die er voor mij bij komen, dus niet zo zitten. De keukenconcurrent heeft hier begrip voor en wil mij na lange gesprekken 300,- euro aanbieden 'ter finale kwijting', alleen denk ik dat dit niet reëel is gezien de kosten die gemaakt zouden moeten worden. Danwel wat het blad nu nog waard is. De keuken heeft in totaal 6.500,-  euro gekost.

Mijn vraag is dus concreet, heeft het zin om hier verdere stappen in te nemen of gaat mij dit meer kosten dan opleveren?

Doordat het blad met een gebreken is geleverd hebt u nu gevolgschade. Die schade zou in beginsel geheel vergoed moeten worden, of dat de moeite van een vervolgstap waard is hangt af van de totaalsom van de schade.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag