Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Heeft het zin een zaak aan te spannen?

Een dakdekkersbedrijf heeft afgelopen augustus gekeken naar een acute lekkage van ons dak. Zij konden dit verhelpen tegen een hoge prijs, maarja we wilden dat het opgelost zou worden. 2 man is 2 uur bezig geweest voor 7000 euro. Na 2 maanden bleek er op 1 plek nog steeds lekkage te zijn. Bedrijf gebeld maar nam niet op. Hierna de WhatsApp service gebruikt en zij zouden een week later komen kijken. Op de afgesproken dag en tijd was er niemand. Gebeld, gewhatsappt, gemaild maar 0 contact. Telefoonlijn na 3 dagen afgesloten site uit de lucht en nu ook uitgeschreven bij de kvk. Heeft het zin om zonder rechtsbijstandsverzekering hier een zaak van te maken? We weten ook niet bij wie we moeten zijn.

Wat een vervelende situatie. U heeft een hoog bedrag betaald maar de problemen zijn niet (goed) opgelost.
Heeft u nog meer gegevens van het bedrijf? Of van de personen die bij u langs geweest zijn?

U kunt in dergelijke gevallen verschillende dingen doen. U kunt juridische hulp van een advocaat of een jurist zoeken.

In het algemeen zijn de kosten van een advocaat hoger. Tenzij u in aanmerking komt voor een toevoeging (als uw inkomen onder een bepaalde grens ligt komt u in aanmerking voor een toevoeging.

Een jurist kan ook voor u procederen als dat nodig is bij een schade onder de 25.000,00 euro. Ook kan een jurist in de meeste gevallen werken op basis van "no cure, no pay". Dat houdt in dat u alleen maar (een gedeelte) van de kosten hoeft te betalen als er resultaat is. Als het tot een zaak zou komen die u wint dan moet de wederpartij (een gedeelte) van de proceskosten betalen.

U kunt desgewenst vrijblijvend contact met mij opnemen als u juridische bijstand wenst.

Beoordeel dit antwoord:

Ik heb vele aanneemovereenkomsten mogen inzien, maar de kosten van dit contract staan niet in verhouding tot de werkzaamheden. Het hele verhaal ruikt naar oplichting. U stelde dat het bedrijf ingeschreven stond bij KvK, weet u ook of dat onder een rechtspersoon was of gewone onderneming?

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag