Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Heeft het nut om een proces te starten tegen een verkeerde psychische diagnose?

Er is bij mij door een hele onkundige psychiater een verkeerde diagnose (met veel impact, namelijk ongespecificeerde schizofreniespectrum- of andere psychotische stoornis) gesteld en met hierbij een verkeerde doorverwijzing (naar het FACT) en behandeling (medicijnen - antipsychotica). Terwijl de juiste diagnose (depersonalisatie-/derealisatiestoornis) in het specialisme van deze psychiater hoort te liggen en ik hiervoor al die tijd bij haar op de juiste afdeling zat (afdeling psychotrauma). Dit heeft heel veel impact op mijn gezondheid en functioneren gehad en mijn brein is hiervan ook nog steeds niet volledig hersteld.

Heeft het nut om een proces te starten over een verkeerde psychische diagnose? Ik weet dat je voor verkeerde medische diagnoses wel bepaalde rechten hebt, maar bij psychodiagnostiek weet ik niet of dit ook het geval is. Is dit wel te bewijzen? Ik heb bewijsstukken van de diagnose die gesteld is, de medicijnen die ik heb gekregen en de andere instelling waar ik naar toe werd gestuurd (maar ook gelijk door werd teruggestuurd omdat zij de psychose dus niet bij mij zagen), maar ik heb geen bewijsstukken van dat die diagnose verkeerd is en welke diagnose het dus wel hoort te zijn, omdat ik deze nooit heb gekregen. En het natuurlijk ook allemaal heel moeilijk te bewijzen is omdat het allemaal in mijn hoofd zat/zit. Ook heb ik mijn dossier wegens privacy redenen laten vernietigen.

Ik heb de psychiater en psycholoog zelf benaderd via de mail, maar hun antwoord hierop was heel juridisch ingedekt waarin ze dingen verdraaien, niks toegeven, en het meer op mij schuiven. Dus ik ben bang dat als ik een klacht in zou dienen dat ze er dan bij blijven dat de diagnose juist is.

Graag uw advies over deze kwestie.

Bij voorbaat dank.

Met vriendelijke groet

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag