Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Heb je bij gedwongen ontslag om bedrijfseconomische redenen (met wederzijds goedvinden) recht op een aantal maanden salaris doorbetaling afhankelijk van het aantal dienstjaren (4,5 jaar)

Mevrouw, mijnheer,
Met wederzijds goedvinden betekent dat er een vaststellingsovereenkomst is getekend. Daarin is overeengekomen of en hoe hoog de ontslagvergoeding zal zijn. Is er een ontslagvergunning (om bedrijfseconomische redenen) van het UWV dan is er geen ontslagvergoeding. Ontbind de kantonrechter de arbeidsovereenkomst dan kan een ontslagvergoeding aan de orde zijn. Waar u in ieder geval op moet letten (bij de vaststellingsovereenkomst) is dat de opzegtermijn doorbetaald wordt. Overigens tellen bij een ontslagvergoeding de dienstjaren, maar ook de leeftijd en natuurlijk het salaris mee.Indien u wenst kunt u de afspraken door een advocaat via deze site en/of het juridisch loket laten beoordelen. met vriendelijke groet,

Beoordeel dit antwoord:


Niet alleen dienstjaren zijn van belang, maar bijv. ook uw leeftijd en de financiƫle situatie van het bedrijf. Afhankelijk van de omstandigheden in uw geval, alsmede van de inhoud van de overeenkomst kan het verstandig zijn hierop juist wel of juist niet in te gaan. Nota bene: als werkgever kiest voor de route van een ontslagvergunning (via UWV Werkbedrijf) wordt er geen enkele vergoeding verstrekt (tenzij dit aantoonbaar onterecht zou zijn en u daarna daarover gaat procederen bij de kantonrechter). Ik raad u daarom aan om een arbeidsrechtjurist (een advocaat is niet nodig) in te schakelen die dit voor u kan beoordelen en er het beste resultaat uit te halen. Een gespecialiseerd jurist vindt u bijvoorbeeld op deze site. Vaak vergoedt de werkgever (een deel van) deze kosten.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag