Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Heb ik voldaan aan mijn meldingsplicht als verkoper en is het juridisch voldoende om in de toekomst niet aansprakelijk te kunnen worden gesteld?

Ik ben voornemens zelf mijn huis met dakterras te verkopen. In principe is voor het dakterras netjes een omgevingsvergunning verleend, echter is het dakterras aanzienlijk groter gemaakt dan is vermeld/toegestaan. Om aansprakelijkheid in de toekomst te voorkomen, wil ik dat mondeling aan de koper melden en deze afwijking benoemen in de NVM vragenlijst deel B. In de koopovereenkomst artikel 21 'Clausule meegezonden stukken' wordt naar deze vragenlijst verwezen. Heb ik op deze manier voldaan aan mijn meldingsplicht als verkoper en is het juridisch voldoende om in de toekomst niet aansprakelijk te kunnen worden gesteld?

Ja want u maakt inzichtelijk dat de gemeente eventueel een handhavingsverzoek kan indienen als zij erachter komt dat de eigenaar zich niet aan de opgegeven maten heeft gehouden. Misschien kan het zijn dat dan alsnog wordt gelegaliseerd.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag