Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Heb ik recht op restitutie/compensatie sportabonnement ivm sluiting door corona?

Ik heb een sport abonnement a 40 euro/maand. Gedurende de Lock down is de sportschool uiteraard gesloten geweest en heb ik dus geen gebruik kunnen maken van de faciliteiten. Ik ben mijn abonnement echter (op verzoek van de sportschool) blijven betalen. Na de eerste Lock down (maart 2020) werden enkele compensatie-mogelijkheden geboden toen ze weer open mochten. De betaalde maanden konden terugbetaald worden óf ik kon kiezen voor een voucher om iemand voor diezelfde tijd gratis mee te nemen. Ik koos voor dat laatste.

Nu zijn de sportscholen weer moeten sluiten en heb ik de voucher dus nog niet kunnen gebruiken.
Vorige week ontving ik, net als alle andere leden, bericht dat de sportschool een nieuw concept lanceert bij de heropening na de huidige Lock down. "alle huidige lidmaatschappen komen te vervallen" melden zij in een mail en je mag je aanmelden voor een intakegesprek voor een nieuw abonnement. Via andere leden heb ik vernomen dat de lidmaatschapsprijzen flink omhoog gaan bij dit nieuwe concept (minimaal 60 euro/maand) en daarom heb ik ervoor gekozen mijn abonnement per direct op te zeggen. Mijn intake gesprek staat namelijk voor volgende maand gepland en ik als ik dan pas opzeg ben ik nog langer voor niets aan het betalen.

Mijn vraag is nu of dit überhaupt mag, wat zij doen. Ze zetten me voor het blok en besluiten voor mij dat mijn abonnement sowieso afloopt vanaf een bepaalde datum. Nu heb ik er zelf voor gekozen het abonnement te beëindigen, zodat ik niet nog meer contributie sponsor aan de club.
Gezien deze situatie vraag ik me af of ik wel nog recht heb op restitutie van de betaalde contributie in de maanden dat de sportschool gesloten is. Zijn ze verplicht mij mijn geld terug te geven of bv. de mogelijkheid om te blijven sporten voor de maanden die ik reeds betaald heb?
En hoe zit dat met de ongebruikte voucher van de eerste Lock down?

Ik hoop dat jullie mij antwoorden kunnen geven, zodat ik sterker sta als ik het gesprek aanga met de sportschool.

Alvast bedankt,

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag