Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Heb ik recht om deze rekening te laten vernietigen ?

ik heb een probleem met Boekenleverancier XYZ. Mijn dochter heeft veel problemen op school gehad door privéproblemen. Zijn moest de huur boeken inleveren wat normaal gesproken via school gebeurt maar omdat ze bijna niet op school was is dit niet goed gegaan. nu kreeg ze een mail van Boekenleverancier XYZ dat ze die moest inleveren. Zijn we samen naar dit bedrijf gegaan om ze in te leveren. Toen we daar waren met de boeken kon dit niet op deze manier. Daar te plekke de klantenmail ingevuld met de vraag hoe we dit de beste manier konden doen. Mijn dochter heeft hier niks meer van gehoord en nu kregen we vorige week 15-11-2023 een rekening van 446euro . Zij beweren mails te hebben gestuurd over de betaalde rekening. ik heb hier zelf niks van gezien als ouder.
in 2022 ging het wel via mijn mailadres maar nu in eens niet meer. Wat blijkt dat mijn dochter toen 15 jaar die heeft gewijzigd zonder mijn toestemming.
ik heb met ze gebeld maar ze willen er niet in mee gaan dat ze zelf ook in gebreken zijn doordat ze de gegevens van het contactformulier niet hebben ..
De rekening konden ze dan wel weer op het post adres versturen.
Heb ik recht om deze rekening te laten vernietigen en kunnen ze voor tweedehands boeken zomaar een nieuw prijs berekenen?

Het is niet voor de hand liggend dat de rekening automatisch kan worden vernietigd. Er zijn echter een paar aspecten die in deze situatie in overweging kunnen worden genomen.

Ten eerste, omdat uw dochter minderjarig is, zijn er zeker voorwaarden en omstandigheden waarbij een kind geen overeenkomst kan aangaan zonder toestemming van de wettelijke vertegenwoordigers.

Ten tweede, de mate waarin de boekenleverancier heeft gereageerd op het door u ingediende vraagformulier kan ook een factor zijn. Als zij niet of inadequaat hebben gereageerd, kan dit een beroep op dwaling of wanprestatie rechtvaardigen. Dwaling in de zin dat, indien u correct en tijdig was geïnformeerd, u andere stappen zou hebben genomen om de hoge kosten te voorkomen.

Ten derde, de manier waarop de boekenleverancier de gereviseerde prijs voor tweedehands boeken heeft berekend zou ook kunnen worden betwist.

Maar, al deze punten moeten verder worden onderzocht. Het is dan ook raadzaam om dit in detail te bespreken met een gespecialiseerde juridische adviseur die u een meer specifiek en juridisch correct advies kan geven op basis van de volledige feiten en omstandigheden. Het kan ook nuttig zijn om de voorwaarden van Boekenleverancier XYZ te herzien om te zien of er specifieke clausules zijn die relevant kunnen zijn voor uw situatie.

Ik hoop dat deze informatie nuttig is, en ik moedig u aan om verdere juridische hulp te zoeken in deze zaak.
----------------
Stichting Rechtswinkel.nl is een landelijk werkende organisatie met studenten en vrijwilligers. Bovenstaand advies is gemaakt op basis van beperkte informatie en is mogelijk onvolledig of zelfs onjuist voor de situatie waarin u zit. Raadpleeg voor uw verdere stappen altijd een jurist of advocaat. Lees disclaimer:https://rechtswinkel.nl/disclaimer

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag