Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


Heb ik nu een strafblad? En kan ik hiermee nog een baan vinden in de bankenwereld? Of is dit niet zichtbaar bij opvragen VOG of een scan van de DSI.

Een aantal jaar geleden (eind juni 2015 of 2016) Ben ik voor diefstal (bedrag onder de 5 euro) door de politie meegenomen, ik heb een uur of 3 in de cel gezeten en uiteindelijk een boete gekregen van volgens mij 200 of 240 euro.

Heb ik nu een strafblad? en kan ik hiermee nog een baan vinden in de bankenwereld? of is dit niet zichtbaar bij opvragen VOG of een scan van de DSI.

Ik hoor het heel graag.

De boete staat inderdaad op uw strafblad. De terugkijktermijn voor een VOG-aanvraag is in beginsel 4 jaar. In bepaalde situaties is die terugkijktermijn langer. Volgens mij zou dit voor u geen problemen moeten opleveren. Mocht een VOG worden geweigerd, dan kan daar overigens ook bezwaar tegen gemaakt worden. Het is in dat geval wellicht verstandig de bijstand van een advocaat te vragen die ook strafzaken behandeld nu deze daar veelal meer ervaring mee heeft. U kunt op de website www.justis.nl meer informatie vinden over de terugkijktermijnen rondom een VOG-aanvraag.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag