Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Heb ik een huurcontract voor bepaalde tijd of onbepaalde tijd?

Ik heb een huurconflict wegens huuropzegging en het is van belang om te weten of ik een contract heb van bepaalde tijd of onbepaalde tijd.
- Ik huur een kamer (onzelfstandige woning).
- Het contract is ingegaan per 1 oktober 2018.
- Het was voor een half jaar en wordt tekens stilzwijgend verlengd met een half jaar.
Klopt het dat het contract pas na 5 jaar wordt omgezet in een contract voor onbepaalde tijd omdat ik een onzelfstandige woning huur? Of is het inmiddels al onbepaalde tijd? Ik vind het onduidelijk omdat er geen einddatum in het contract staat.

Goedemiddag,

De regels wanneer er sprake is van een huurovereenkomst voor onbepaalde tijd, zijn sinds 2016 inderdaad veranderd. Voor zelfstandige woonruimtes geldt een termijn van 2 jaar, waarna de overeenkomst van rechtswege kan eindigen indien dit is overeengekomen. Voor onzelfstandige woonruimtes geldt een termijn van 5 jaren.
Wat mij opvalt, is dat u vermeldt dat een einddatum niet in de overeenkomst staat, terwijl u aangeeft dat de overeenkomst voor een half jaar is aangegaan. Hoe is dit laatste precies overeengekomen?

Neem gerust vrijblijvend contact op voor meer informatie (tel 0649175526) en schakel een jurist in bij een (dreigend) huurconflict.

Mvg,

Dhr. Silvienne Leito
FerLei Legal

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag