Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Heb een vraag ivm wie kosten betaalt gemeentelijke heffingen als je nog niet gescheiden bent maar niet meer samen woont. Hieronder even kort de feiten:

Getrouwd in gemeenschap van goederen
Hypotheek op beide namen
Mei 2011 : ik geef aan dat ik wil scheiden en betrok een huurwoning. Mijn ex wil in het huis blijven wonen.
november 2011: echtscheidingsconvenanten getekend
januari 2012: officieel gescheiden.

Aangezien ik altijd meer verdiende dan mijn partner en veel van de vaste lasten betaal kwam de belastingteruggave in mei 2011 op mijn rekening.
Dit heb ik gebruikt om diverse rekeningen te betalen en mijn ex heft dit bedrag dus verder niet meer teruggezien.
Hij is/was hier erg boos over. Zover dat ik bij de Mediator heb toegezegd (en laten opnemen in de echtscheidingsconvenanten) dat al het belastingvoordeel van het jaar 2011 bij hem op de rekening mag komen en dat ik er geen aanspraak op zal maken.

Nu heb ik echter een aanmaning van de Belastingdienst Rotterdam ontvangen mbt Gemeentelijke Heffingen van de woning voor 2011 (Afvalstoffenheffing, Onroerende Zaak belasting voor eigenaren woning en Rioolheffing)
Mijn ex zegt dat hij de helft heeft betaald en dat ik de andere helft moet betalen omdat ook ik nog een half jaar in dat huis heb gewoond. Mag dat zomaar? Moet ik dit wel betalen?

Volgens mij mag (moet) hij, aangezien hij ook het belastingvoordeel van het hele jaar ontvangt, ook de belasting betalen.
In onze echtscheidingsconvenanten in artikel 2.6 dat de aanslagen in de onroerende zaakbelasting etc. voor rekening van de man zijn.

Geachte heer, mevrouw,

Zoals u zelf al aangeeft: "In onze echtscheidingsconvenanten in artikel 2.6 dat de aanslagen in de onroerende zaakbelasting etc. voor rekening van de man zijn. " dit betekent dus dat u ex man dit dient te betalen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank voor uw reactie. Ook al is het convenant pas in november 2011 getekend en in januari 2012 officieel gescheiden? Mij is niet geheel duidelijk waar de Belastingdienst naar kijkt en welke regel doorslaggevend is.


Staat er in het convenant ook nog bij over welke jaren het betreft? Daarnaast een cruciale vraag: Belastingdienst of bedoeld u nu de gemeentelijke belasting afdeling?

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag