Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Heb een oudere woning (1950-1960) gekocht. Krijg nu na ca. 2 jaar van de Gemeente een aanzegging dat ik de hemelwaterafvoer en de vuilwaterafvoer dien te laten scheiden.
Meerdere bewoners die recent in deze wijk een woning gekocht hebben kregen deze brief. Bewoners die langer in deze wijk wonen niet. Hoe zit dit.? Kan de Gemeente dit eisen? En waar laat ik als bewoner de kosten? Bovendien moet ik om afvoeren te laten bijleggen over grond van aanliggende percelen. Daar zal ik dus van de eigenaren toestemming voor moeten krijgen.
Kan de Gemeente dit zomaar van je vragen?

Bij voorbaat dan kvoor uw antwoord.

U kunt de gemeente op twee dingen wijzen:
- gelijkheidsbeginsel: anderen krijgen niet een soortgelijke aanschrijving;
- onmogelijkheid om aan de aanschrijving te voldoen: u bent niet bevoegd een afvoer in aanliggende percelen aan te leggen.

Als u met alle bewoners die zo'n brie hebben gekregen, een brief met deze strekking indient, dan ben ik benieuwd of de gemeente de aanzegging overeind houdt.

Ik heb de brief die u hebt gekregen niet gezien. Mocht daar in staan dat u een dwangsom verbeurt voor elke dag dat u niet voldoet aan de verplichting om gescheiden afvoeren aan te leggen, dan is een brief zoals hierboven genoemd niet voldoende en moet u bezwaar maken en indien nodig een voorlopige voorziening aanvragen.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag