Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Heb dus bij webwinkel x in oktober een bankje plus fauteuille
aangeschaft en geannuleerd Nu hebben ze gezeg te betalen maar ik krijg helemaal geen respons en niks op mijn bankrekening Is bedrag van 1140 euro
Hoe krijg ik het geld terug

Beste vraagsteller,

Als ik het goed begrijp dan is de order nooit uitgevoerd en heeft u de bestelling niet ontvangen? Heeft u bewijs (e-mail, brief etc) dat de koop is geannuleerd en dat u het aankoopbedrag terug zou krijgen?

Ook van belang is of u het aankoopbedrag zelf heeft overgemaakt of dat er een incasso heeft plaatsgevonden. Een incasso kunt u binnen 56 dagen laten storneren.

Tenslotte is van belang of de verkopende partij een termijn heeft genoemd ter zake de terugbetaling, soms staat hieromtrent iets opgenomen in de algemene voorwaarden. U geeft aan dat u helemaal geen respons (meer) krijgt. Dat is uiteraard erg vervelend.

Als storneren niet lukt, zou u kunnen laten uitzoeken of u wellicht in aanmerking komt voor door de overheid gefinancierde rechtsbijstand. Aangezien het aankoopbedrag EUR 1.140,-- bedraagt, zit u natuurlijk niet te wachten op hoge advocaatkosten. Mocht de verkopende partij namelijk helemaal niets meer laten horen en ook niet betalen dan is de volgende stap dat u een gerechtelijke procedure dient te starten tegen de verkopende partij om het geld terug te halen.

U kunt misschien beter contact opnemen met het Juridisch Loket. Zij kunnen samen met u een juridisch correcte brief opstellen waarin de verkopende partij wordt gesommeerd om het bedrag terug te betalen. Als dat geen soelaas biedt, kan het Juridisch Loket (www.juridischloket.nl) u doorverwijzen naar een advocaat. Om alvast te kijken of uw inkomen binnen de daartoe gestelde grenzen valt, kunt u een kijkje nemen op de website van de Raad voor Rechtsbijstand: (http://www.rvr.org/nl/subhome_rz/rechtsbijstandverlener,Inkomensgrenzen.html#inkomensnormen)


Heel veel succes met uw zaak.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag