Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Heb deze vraag al eerder gesteld, wat als ex niet meewerkt met berekening nieuwe te betalen kinderalimentatie 2015.

Dat zal ik een advocaat in de hand moeten nemen, maar zijn de te betalen kosten dan alleen voor mij of worden deze dan door twee gedeeld wat dan wel zo eerlijk is als ik tot de rechter moet gaan.

Tevens krijg ik de teveel kinderalimentatie terug van haar welke ik teveel betaald heb 6 maanden lang?

Kan een geleerd iemand mij een antwoord geven op deze vraag.
Zonder mij gelijk een consult proberen te verkopen.

Uitgangspunt bij de behandeling van zaken in het familierecht is dat ieder der procespartijen de eigen kosten draagt. Rechters houden daar over het algemeen strikt de hand aan. Evenwel kan in het verzoekschrift worden verzocht uw ex te veroordelen in uw proceskosten omdat eerder is geweigerd mee te werken aan het verstrekken van gegevens van de zijde van uw ex. Het is vervolgens aan de rechter of dat verzoek wordt toe- of afgewezen. Helaas volgt vaak afwijzing van dat verzoek gelet op eerder genoemd uitgangspunt.

Bij de indiening van een verzoekschrift kan ook worden gevraagd de ingangsdatum van de verlaging of nihilstelling van de alimentatieverplichting op een eerder moment te laten ingaan dan de datum van indiening verzoekschrift. In uw geval dus 6 maanden eerder. Bij toewijzing van uw verzoek, zal uw ex hetgeen te veel is ontvangen aan u terug moeten betalen.

Beoordeel dit antwoord:

De rechter zal voorzichtig omgaan met het bepalen van eventuele terugbetaling van de kinderalimentatie. Het uitgangspunt bij kinderalimentatie is dat deze gelden aan de kinderen zijn besteed. Daarom een vordering tot terugbetaling of wijziging met terugwerkende kracht niet standaard worden toegewezen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag