Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Handtekening rechtsgeldig?

We wonen om medische redenen met twee gezinnen in 1 huis. Mijn schoonouders, mijn vrouw en ik. Nu moet er door heimwee weer verhuizen worden en hebben we dus een huis gekocht. Daar moet de keuken en badkamer vervangen worden. Tevens gaan mijn vrouw en ik deels op de zolder wonen en willen we daar een kitchenette gerealiseerd hebben met een eenvoudige badkamer ernaast. Mijn vrouw en schoonvader kunnen om medische redenen niet steeds heen en weer rijden dus vertegenwoordigen mijn schoonmoeder en ik beide gezinnen. (Voor de goede orde: mijn schoonvader heeft het huis gekocht, alle verbouwingen worden ook door hem betaald).

We gingen naar een keuken/badkamer zaak hebben daar 1 1/2 dag gezeten om alles geregeld/ontworpen te krijgen. Tijdens onze aanwezigheid heb ik op beide dagen verteld dat ik niet de man van de centen ben maar mijn schoonvader. De gemaakte offerte is dan ook op familienaam schoonouders gezet. Mijn schoonmoeder heeft alles wat ze nodig had uitgezocht, en later deed ik het. Aan het einde van het traject is uiteindelijk een bedrag afgesproken. Als we snel zouden besluiten kregen wij extra korting, waardoor het dichter bij het budget bedrag kwam. Het budget was trouwens €61500,- Uiteindelijk kwamen we uit op €62350,- dat kon volgens mijn schoonvader nog net. Toen mochten wij de papieren tekenen (mijn schoonvader was nog steeds thuis). Ik op mijn naam (ik heb een andere familienaam dan mijn schoonouders) en mijn schoonmoeder op haar naam. Dit gebeurde op Zaterdag jl. Thuis aangekomen zagen we dat het geen offerte was maar een opdrachtbevestiging. Hier was niet duidelijk over gecommuniceerd. Nu is het dinsdag, en mijn schoonvader wil toch de order annuleren. Telefonisch krijgen we ze niet te pakken, dus doet hij het per e-mail.

Nu mijn vraag: de handtekening van mijn schoonmoeder is rechtsgeldig. Maar is de mijne dat ook? Op de offerte/opdrachtbevestiging staat mijn naam niet vermeld, en mijn schoonvader heeft mij geen toestemming gegeven om te mogen tekenen. Hij ging er van uit dat er eerst een offerte zou komen waar hij naar kon kijken en na akkoord een opdrachtbevestiging die getekend kon worden. Zou u mij kunnen vertellen of ik gelijk heb?

Beste,

Graag kom ik in contact met u om uw zaak nader te bespreken. U kunt contact met mij opnemen via: info@dutchlawadvice.com

Met vriendelijke groet,

Shamina Balaydin

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag