Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hallo,
Wij verhuurden onze oude woning (die nog niet verkocht is), via een makelaar die nu failliet is gegaan. Onze huurster heeft toendertijd een borg van 2000 euro aan de makelaar betaald, deze borg is nu verdwenen en nu is onze vraag wie hier verantwoordelijk voor is, de huurster of wij?
Alvast bedankt.

Ik neem aan dat afgesproken is tussen u en de verhuurster, eventueel in de huurovereenkosmt, dat de huurster de borg zou betalen aan de makelaar. In dat geval kunt u de borg niet nog een keer vragen en kunt u uw vordering indienen bij de curator van de makelaar.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Er was inderdaad in het huurcontract opgenomen dat zij de borg aan de makelaar zou betalen. Bij de curator indienen is nog een optie, maar als daar niks meer te halen valt, is dat dan onze verantwoording dat zij de borg terug krijgt of is zij die dan kwijt. Wij hebben zelf namelijk nooit dit geld gekregen?


Ik ga er van uit dat u de makelaar heeft ingeschakeld om het huis te verhuren en dan is de makelaar dus uw vertegenwoordiger. Als de huurder vertrekt moet u dus de borg terugbetalen. Het enige wat u nog kunt doen is de borg claimen bij de curator maar meestal krijgt u dan niets of na lange tijd maar een heel klein bedrag.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag