Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Hallo

Wij hebben een vraag wij wonen in een eigen woning met daarachter een bedrijf. De woning is van ons en het bedrijfspand huren wij van een familielid, naast ons bedrijf staat nog een pand. Dit wordt momenteel verhuurd als winkel. Het probleem is dat wij veel overlast ondervinden van deze winkel, er zijn veel mensen die er de hele dag maar een beetje zitten voor de gezelligheid. Er komen auto's met grote snelheid het terrein op rijden, vaak met luide muziek en ook vaak wordt er geparkeerd met lopende motor. Het is af en toe meer een soort hangplaats. Ook wordt er vaak rommel uit de auto's gedeponeerd. Wij hebben hier al lang last van maar hebben hebben geprobeerd ermee te leven. Het is nu alleen zo uit de hand gelopen dat we niet meer met plezier buiten kunnen zitten. Wat is uw advies? Wij hebben ook sterk het idee dat ons huis hierdoor erg is waarde gezakt is. Alvast bedankt voor u reactie.
PS Ons huis staat niet op een bedrijventerrein maar er zijn wel 3 panden die op dit moment verhuurd worden door een familielid waarvan 1 aan ons.

Geachte vraagsteller,
Heeft u al geprobeerd met de winkelier/eigenaar van het pand te overleggen? Als u meer informatie of hulp wil, kunt u vrijblijvend contact met mij opnemen (zie mijn profiel).
Met vriendelijke groet,

Beoordeel dit antwoord:

In deze kunt u veel stappen zetten, zonder dat dit het gewenste resultaat garandeerd. Juridische stappen kunnen ook een verzuring van de verhoudingen opleveren en dat is niet altijd overlast beperkend. Eerst proberen samen om de tafel te gaan of buurtbemiddeling inschakelen heeft daarom in 1e instantie de voorkeur. Als niets helpt kan bij de gemeente handhaving worden gevraagd op bijvoorbeeld geluidsoverleast of kan een kort geding worden gestaret waarin beperking van opverlast kan wordne gevraagd op straffe van een dwangsom, de overlast moet dan wel heel duidelijk de grenzen van het normale voorbij gaan en aantoonbaar zijn!

Beoordeel dit antwoord:

Veel van de zaken die u beschrijft geven overlast. Het is echter lastig om hier een vinger achter te krijgen, met name ook voor de gemeentelijke overheid die belast is met handhaving van de regels. Ik denk dat in een geval als dit een poging om in gesprek te komen met de winkeleigenaar de beste papieren heeft. Als dat niet werkt, zou u de overlast moeten documenteren (video-opnames maken etc.) om aan te tonen dat de overlast de grenzen van het toelaatbare overschrijden. Het spreekt voor zich dat dat de verhoudingen met de 'buren' niet ten goede zal komen. Vandaar ook van mijn kant een pleidooi voor overleg in plaats van aansturen op juridische actie.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag