Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


hallo wij hebben 2 zakelijke mobile contracten nu hebben wij het bedrijf opgeheffen maar naar anleiding van de provieder kunnen de contracten niet beeindigt worden is zoits juist ?


Dat is correct. De provider kan u houden aan het contract.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

bedankt voor de snelle reactie


Dat is in eerste instantie juist en zal ook zo in de voorwaarden staan (ik neem aan dat dit is gecheckt, om welke provider gaat het, betreft het ook een geschat bedrag aan verbruikskosten of alleen abonnementsgeld?). Verder: bij faillissement kunnen vaak andere spelregels gelden. Daarnaast heeft een provider bij niet-gebruik een voordeel. Wanneer een abonnement nog vele maanden doorloopt, is dit voordeel substantieel. Ik ken een geval waarin de provider toen akkoord ging met voortijdige beeindiging en betaling van nog 2 maanden abonnementsgeld in plaats van abonnementsgeld + geschatte gebruikskosten over de volledige restant looptijd. Voor kleine ondernemers is de voorwaarde tot betaling van restant abonnementsgeld + geschatte verbruikskosten onaanvaardbaar. Deze voorwaarde kan worden aangevochten. Wanneer het om vele maanden gaat zou ik zeker proberen om er op die manier uit tet komen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

het gaat om gesprekkosten en abonnementkosten hebben probeert het abonnement omtezetten maar dat willen zij ook niet de KPn is en blijft er op bestaan dat het contract tot einde moet loopen maar omdat wij en eenmanszaak waren en wij nu geen bedrijf meer hebben moet het toch en oplossing geven de contracten loopen noog 1 jaarBedoelt u dat u het abonnement wil omzetten naar een privé abonnement? Feitelijk is dat niet nodig, en kunt u privé het abonnement betalen en gebruiken.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag