Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hallo,

Vorige week woensdag heb ik een boot gekocht en kwam er woensdagavond mee thuis. Vrijdag ochtend komt er een klacht binnen bij de gemeente van een van mijn buren dat mijn boot op het grasveldje staat met een slot een een hek. Ik had hem daar neergezet zodat ik geen parkeerplaatsen in zou nemen. Maar goed ik was vrijdag niet thuis en komt s'middags thuis en mijn boot was weg. Slot doorgeknipt en zo meegenomen. Ik moest van een buurjongen vernemen dat het de gemeente was geweest. Ik heb geen brief gehad of een waarschuwing of een telefoontje niks! Ik weet niet eens waar mijn boot is. Ik heb wel aangifte gedaan van diefstal bij politie. Maar nog niet tegen de gemeente. Mag de gemeente dit zomaar doen? En moet ik aangifte van diefstal tegen de gemeente doen?

Vriendelijke Groet

Aangifte doen heeft geen zin. U moet gewoon de gemeente bellen waar de boot is gebleven. Ongetwijfeld snapt u zelf ook wel dat u niet het recht heeft om een boot van u zo maar op gemeente grond te stallen en dan ook nog aan een hek wat blijkbaar niet van u is vast te maken. Dus volgens mij excuses aanbieden aan gemeente, boot terugvragen en een plaats huren waar u de boot kunt stallen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Boot stond er nog geen 48 uur en had hem op het grasveld neergezet zodat ik geen parkeerplaats in zou nemen. Ik was aan het wachten op plaats in jachthaven. Caravan enz mag ook 3 dagen staan!


Ik snap uw opmerkingen maar dat doet er niets aan af dat ik u nog steeds adviseer met de gemeente contact op te nemen omdat aangifte doen geen zin heeft.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag