Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Hallo,

Sinds anderhalf jaar hebben mijn ex en ik onze relatie beƫindigd, nadat hij vreemd is gegaan. hij woont nu nog in ons huis. hij betaald netjes alle vaste lasten e.d. maar nu woont zijn nieuwe vriendin met haar zoontje ook al sinds anderhalf jaar bij hem in, nu blijkt dat zij zwanger is van een kindje van hun samen! maar zij wonen samen in een huis dat voor 50% van mij is, nu hebben we beiden en levensverzekering op naam van de ander. dus als hem iets over komt valt zijn deel weg en als mij iets over komt hetzelfde. Nu wil ik heel erg graag van het huis af, maar naar horen zeggen komt mijn ex 30.000 te kort om de hypotheek alleen op naam te krijgen. Ook communiceerd hij niet meer met mij, ik moet alles hebben van horen zeggen. is er niet een andere mogelijkheid zodat ik van het huis af kan komen? en hoe gaat dat als hem bijvoorbeeld iets overkomt, dat ie overlijdt? kan ik haar dan uit ons huis zetten? of gaat zijn deel dan naar het kind? ook kan zij mijn 50% niet op haar naam nemen omdat zij al 2 woningen op naam heeft!
Ik zit met de handen in mijn haar want ik wil heeel graag van dat huis af! ik wil heel gewoon een plekje voor mezelf, en niet telkens met hem geconfronteerd worden!

U kunt via de rechter afdwingen dat uw vriend meewerkt aan verkoop als u het goed verkocht krijgt. Met de bank probeert u dan af te spreken dat als de koopsom naar de bank gaat, zij het hypotheekrecht zullen laten vervallen.

Een alternatief is de bank te vragen mee te werken met overdracht aan uw ex onder de voorwaarde dat u borg blijft staan voor 50% van de onderwaarde volgens taxatie. Ook kunt u afspreken dat uw ex het huis overneemt en uw deel betaalt -/- het deel dat hij nu niet heeft en dat dat deel dan als geldlening van u aan hem geldt, met een 2e hypotheekrecht als zekerheid. Ook in dat geval zou ik e.e.a. eerst met de bank doorspreken omdat u dan niet meer hoofdelijk aansprakelijk wilt zijn voor de schuld van uw ex. Daarbij spreekt u dan af dat de koopsom & de terugbetalingen op de geldlening voor het restant naar de bank gaan.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag