Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


hallo, samen met mijn ex vriendin heb ik een koop woning. ik betaal nu de complete hypotheek. mijn ex partner kan niet bij dragen in de hypotheek i.v.m. onvoldoende inkomen. mijn vraag is in hoeverre mijn ex vriendin wettelijk verplicht is om mee te betalen in de hypotheek? verder zit ik te denken aan verkoop van de woning, het kan niet anders, dan dat er een behoorlijke restant schuld blijft staan. normaal wordt deze schuld onder 50% regeling verdeeld. wat als mijn ex vriendin, haar gedeelte niet in kan lossen? komt haar gedeelte van de rest schuld dan bij mij te liggen? voor de duidelijkheid. het gaat dus om een koopwoning welke op beide namen staat. we waren niet getrouwd en hadden geen samenlevingsovereenkomst. wel is er een overeenkomst voorzien van beide handtekeningen, met punten die te maken hebben met het stoppen van onze relatie. waaronder één en ander beschreven staat over de hypotheek ed. in hoeverre is dat document rechtsgeldig? het document is niet vast gelegd door een notaris of rechtbank.

Het document is te omschrijven als overeenkomst. Nu deze op schrift staat en ondertekend is door beide partijen zal van een dergelijk document sterke bewijskracht uitgaan.

Of uw ex vriendin verplicht is bij te dragen in de hypotheek richting de hypotheekverstrekker is op basis van de gegeven informatie niet te bepalen. Hierbij gaat het om wie de overeenkomst met de bank aangegaan is, dit kan afwijken van de ternaamstelling van het huis.

Met andere woorden, heb je met de bank afgesproken dat u de volledige hypotheeklasten draagt is uw ex niet verplicht aan de hypotheekverstrekker te betalen. Staat echter in het document dat ze u wel moet betalen, zou dit betekenen dat je een rechtsgeldige vordering op haar hebt. Let wel, als u het huis verkoopt, is de helft van de opbrengst wel voor uw ex vriendin.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag