Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


hallo!

op dit moment ben ik al 11 jaar in dienst bij mijn huidige werkgever! Ik ben nu bijna een half jaar ziek en dat betekend dat ik in de 70 % regeling kom! mijn eerste vraag is of dit aangevuld word door een instantie of niet?

mijn tweede vraag is : ik heb meer dan het idee dat mijn werkgever mij kwijt wil, en dat er nu een mediator word ingezet! wat zijn mijn rechten? als er een soort contract word opgesteld met wedersijds goedkeuren voor ontslag, waar heb ik dan recht op! moet hij mij dat uitkopen? en krijg ik dan wel ww?!
ik zie het op dit moment zelf ook niet zitten op deze manier terug te keren, omdat ik nog lang niet beter ben en mijn baas helemaal niet aardig is! ik ben 11 jaar in dienst en nu ben ik ziek vanwege een hernia en ik krijg naar mijn gevoel gewoon een trap na! mijn loon word steeds 2 weken te laat betaald en het vakantiegeld krijg ik maar zo nu en dan een beetje!

ik zou graag iemand in de arm nemen om mij te helpen met dit alles , maar daar heb ik het geld niet voor!

De 70%-regeling is het wettelijke minimum bij ziekte. Het kan zijn dat in de CAO of het arbeidscontract een andere regeling is opgenomen. Wel is het zo dat als u onder het minimuminkomen komt, uw werkgever u moet betalen tot de grens van het minimuminkomen. Er zijn geen instanties die dit voor u aanvullen.

Werkgever en werknemer hebben beide verregaande verplichtingen bij ziekte. De werkgever is gehouden aan allerlei wettelijke verplichtingen. Als u het idee hebt dat uw werkgever van u af wil, dan is het zaak een eigen advocaat in de arm te nemen. Ziektedossiers zijn te ingewikkeld om zelf te regelen.

In ieder geval is het onverstandig om zonder goed geadviseerd te zijn een beeindigingsregeling te treffen als u ziek bent. Dat zal allerlei problemen geven bij het aanvragen van een uitkering.

Qua kosten komt u wellicht in aanmerking voor een toevoeging. Dat betekent dat de kosten rechtsbijstand deels betaald wordt door de Staat.

Mijn kantoor is gespecialiseerd in de zieke werknemer en wij werken veel op basis van toevoeging.

In ieder geval succes.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag