Stel vraag

Particulier


hallo mijn zoon ligt in scheiding en heeft zijn huis moeten verkopen met restschuld ook heeft hij andere schulden omdat hij geen woonruimte heeft woont hij weer bij ons zijn ouders wat moet ik doen om te zorgen dat de schuldeisers niet bij mij komen?

Zodra uw zoon zich bij u inschrijft in de BRP, staan de schuldeiser gegarandeerd bij u op de stoep. Het aanvragen van een - tijdelijk - briefadres bij de gemeente is hiervoor een mogelijke oplossing.

http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/gemeenten/vraag-en-antwoord/kan-ik-een-briefadres-krijgen-als-ik-geen-vast-woonadres-heb.html

Een andere mogelijkheid is om een lijst van uw bezittingen vast te laten leggen in een notariƫle akte.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Als ik een huurovereenkomst heb met mijn zoon (dit advies kwam ik op deze site tegen) blijft dan de deurwaarder van mijn spullen af? Hij heeft nl alleen maar zijn kleren meegenomen


U kunt een huurovereenkomst of een ingebruikgevingsovereenkomst opstellen, waarin een duidelijk benoemd deel van uw woning (bijvoorbeeld: een bepaalde verdieping of een bepaalde kamer) aan hem wordt verhuurd. Dan is voor een schuldeiser duidelijk welke spullen van uw zoon zijn en lopen uw spullen in principe geen gevaar.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag